Opleiding filosofisch gespreksleider (EhB)

Filosoferen zit wereldwijd in de lift als een veelbelovende educatieve mogelijkheid en kan een bijdrage leveren aan het realiseren van vele hedendaagse onderwijsuitdagingen. Volgend schooljaar start de tiende jaargang van de opleiding filosofisch gespreksleider op de campus Diest van de Erasmushogeschool Brussel. Je kan je nu reeds aanmelden.

De opleiding heeft tot doel om haar deelnemers in 10 à 12 zaterdagvoormiddagen om te vormen tot bekwame filosofische gespreksleiders. 

De opleiding is open voor alle leerkrachten en kandidaat-leerkrachten uit alle richtingen en alle onderwijsniveaus, van bso tot aso en van kleuter- tot hoger onderwijs. Maar ook andere geïnteresseerden (bv. opvoeders) zijn welkom.  

Je krijgt de nodige achtergrond aangereikt, neemt deel aan filosofische gesprekken en leert om deze zelf te leiden, m.a.w. om je klas om te toveren tot een filosofische gemeenschap van onderzoek. Belangrijk is dat je (naast de dagen van de opleiding) een eigen klas of doelgroep hebt waarmee je zelf kan oefenen. 

We werken met intakegesprekken. Hierin toetsen we wederzijdse verwachtingen af zodat de opleiding je maximale leerwinst biedt. De intakegesprekken worden georganiseerd in juni 2019 en in september 2019. 

De opleiding start eind september 2019 en loopt over 10 à 12 zaterdagvoormiddagen tot begin juni 2020.  

Locatie: Campus De Oranjerie, Boudewijnvest 3, 3290 Diest.

Kosten: 284,80 euro. In deze prijs is het inschrijvingsgeld, de gebruikte handboeken (Klassevol filosoferen en Sofia, mijn lief), een elektronische leeromgeving en ander didactisch materiaal inbegrepen.  

De opleiding wordt gegeven door Willy Poppelmonde.  

Meer informatie en ervaringen:  

Hier vindt u meer informatie over de opleiding. 

In dit artikel vertellen afgestudeerden wat ze aan de opleiding gehad hebben. 

Nog meer info, afspraak voor intakegesprek of inschrijven: willy.poppelmonde@ehb.be  

Wees er tijdig bij, het aantal plaatsen is beperkt. Je kan je nu reeds aanmelden.