Filosofisch gezelschapsspel Sofia

Op 21 november, Wereldfilosofiedag, komt het fantastische filosofische gezelschapsspel Sofia op de markt. 


Tine Bos ontwierp het samen met de hulp van kleine en grote denkers. Het spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Je leert filosofen kennen, tekent filosofische vragen en gaat ten slotte een heus filosofisch gesprek aan. Via
deze crowdfundingpagina lees je alles over het project, kansen voor basis-en secundair onderwijs én kan je meteen een exemplaar bestellen. Ongetwijfeld een mooi cadeau voor onder de kerstboom! 

Op 21/11 kan je via Vormingplus terecht in Bocholt om het spel te komen spelen en uitproberen. Je krijgt er ineens wat achtergrond over filosoferen bij cadeau! Iedereen is welkom. Info en inschrijven kan via deze link

 

Meer nieuws van VEFO

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws