Gastcollege ‘De waarde van het werk van Piaget voor FMKJ’

Op dinsdag 19 februari geeft Roelof Langman aan de KU Leuven een gastcollege over ‘De waarde van het werk van Piaget voor het filosoferen met kinderen en jongeren’. VEFO-leden kunnen de lezing gratis bijwonen.


Jean Piaget? Was dat niet de man wiens verstikkende orthodoxie het filosoferen met kinderen decennialang in de kiem heeft gesmoord? Zo zag Matthew Lipman het. Maar Piagets werk heeft veel bijgedragen aan het begrip van hoe kinderen gaan denken over zichzelf en de wereld en hoe hun denken zich daarbij ontwikkelt. Heeft dat dan helemaal geen aanknopingspunten opgeleverd voor wie goed, verantwoord en met plezier wil filosoferen met kinderen? Roelof Langman gaat met ons op zoek naar die aanknopingspunten en bespreekt met ons hun bruikbaarheid voor de praktijk.

Roelof Langman (1957) woont en werkt in Amsterdam. Daar voert hij socratische dialogen in bedrijven, overheidsinstellingen en bruine cafés met mensen van uiteenlopende leeftijden en culturele achtergronden. Ook werkt hij in het volwassenenonderwijs met mensen die beter willen leren lezen en schrijven. In 1984 is hij afgestudeerd in de wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze gastlezing vindt plaats in het kader van het vak ‘filosoferen met kinderen en adolescenten’ (Kristof Van Rossem) van de SLO Maatschappijwetenschappen en Filosofie van de KU Leuven.

Wanneer? Dinsdag 19 februari, 19u-21u30.

Waar? PI Leo XIII – Pedagogisch Instituut  Andreas Vesaliusstraat 2, 3000   Leuven, lokaal 00.32

Deze lezing is gratis toegankelijk voor de studenten van het vak en voor alle VEFO-leden. Ben je geen VEFO-lid en wil je de lezing graag bijwonen, word dan lid en stort € 10.