Posteractie en wedstrijd

Naar aanleiding van UNESCO Wereldfilosofiedag lanceert VEFO een posteractie. We willen kinderen, jongeren en volwassenen in alle vormen van het Vlaamse onderwijs de kans geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de waarde en het plezier van filosoferen. Daarom bieden we leraren en lesgevers gratis posterpakketten aan!

Update december 2023: We hebben al veel aanmeldingen ontvangen en zijn heel blij met dit enthousiasme. Voorlopig is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Een pakket bevat 5 posters met filosofische vragen (en veel antwoordruimte) rond verschillende thema’s. De vragen zijn zo gekozen dat ze prikkelend zijn voor basisonderwijs, secundair onderwijs en NT2-onderwijs.

Doe samen met je leerlingen mee aan de wedstrijd!

Hang de poster op in je klaslokaal en ga samen met je leerlingen of studenten op zoek naar antwoorden om op te schrijven. Vervolgens kunnen jullie meedoen aan onze wedstrijd: stuur een foto van jullie ingevulde poster(s) op en maak kans op filosofische prijzen.

Vraag nu alvast je posterset(s) aan via onderstaande link. We verwachten de posters in de eerste helft van januari te kunnen verzenden. Het aanvragen van posters kan tot vrijdag 22 december. Geef dit bericht ook gerust door aan collega’s.