Katrin Laureyssens wint Berrie Heesen Prijs 2019 voor spel Vragenvulkaan

De Berrie Heesen Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan het meest innovatieve en originele (ontwerp of plan voor) materiaal dat als uitgangspunt kan dienen bij het filosoferen voor kinderen. Dit jaar bestond de jury uit Mariëlle Sauers, Sabine Wassenberg en Goedele De Swaef. Zij kozen het filosofische spel ‘Vragenvulkaan’ als winnaar en beoordeelden het spel als “volledig, meteen toepasbaar, filosofisch verantwoord, speels en mooi”.


De
Vragenvulkaan bestaat uit 36 kaarten en is een 2-in-1-spel dat je kan gebruiken om thuis of in de klas met kinderen te filosoferen. Het oefent op een speelse manier filosofische vaardigheden en dankzij prikkelende vragen bij alledaagse thema’s en creatieve opdrachten, is het handig materiaal om zonder voorkennis in een verdiepend gesprek te duiken.

 

De prijs bestaat uit een cheque en een speciaal voor het doel ontworpen wisselbokaal en werd uitgereikt op 18 april 2019 in Utrecht.

Eervolle vermeldingen gingen naar 

Kiezen en delen: Een kleurrijk spel bedacht door Leonie van Wees, Mirjam Poolster en Caroline van Twillert

Filosoferenopschool.nl: een database gespreksmaterialen voor leerkrachten. Bedenker en uitvoerder is Judith Wagensveld. Zij won voor haar project ook de Aanmoedigingsprijs van het publiek.