UNESCO Wereldfilosofiedag 15-11-2018

Het is weer zover: het is bijna Wereldfilosofiedag! Deze jaarlijkse UNESCO-feestdag viert niets minder dan de filosofie zelf.


Filosofie is een discipline die niet aan relevantie verliest. Kritische reflectie is essentieel in onze samenleving. Filosofieonderwijs brengt duizend-en-een fantastische effecten teweeg: wie zegt dat filosoferen geen nut heeft?! Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te doen.

“By celebrating World Philosophy Day each year, on the third Thursday of November, UNESCO underlines the enduring value of philosophy for the development of human thought, for each culture and for each individual.”[1] 

Daarom doet VEFO een oproep aan elke basis- en secundaire school in Vlaanderen: ga filosoferen! Neem deze dag als excuus om eens een filosofisch gesprek te voeren in de klas. Filosoferen kan over alles: over wiskunde, over politiek, over godsdienst, over lachen, noem maar op. VEFO daagt u uit! Voor inspiratie kan je terecht op deze website onder ‘Lesmateriaal’.

Indien u op 15/11/2018 een mooi initiatief heeft uitgevoerd in uw klas, laat het ons dan weten: info@filosofieonderwijs.be. Wij zorgen voor een prijzende vermelding op onze website! Zo komt uw school in een platoons zonnetje te staan.

Is filosofieonderwijs een standaard praktijk op uw school? Organiseert u vaker initiatieven rond filosofie en filosoferen? Laat het ons dan zeker weten! Wij kunnen ook uw school vermelden in het overzicht op onze website.

[1] http://www.unesco.org/new/en/u…