Wereldfilosofiedag in de Senaat

Op 16 november 2017 vond n.a.v. de UNESCO World Philosophy Day een (w)onderwijsgerige ontmoeting plaats in de Senaat in Brussel.


Het unieke samenwerkingsverband van de Vlaamse Unesco Commissie (VUC) en het Vlaams netwerk voor Eigentijds FilosofieOnderwijs (VEFO) organiseert in het kader van de jaarlijkse
Unesco World Philosophy Day een (w)onderwijsgerige ontmoeting.   

Programma

13.00:Brood voor Morgenvroeg (met dank aan Bart Peeters)

Aanloopsessie: Filosoferen Met Kinderen (FMK) uit de Kangoeroeklassen 4, 5 en 6 van de Gemeentelijke Basisschool Andreas Vesalius te Edegem onder begeleiding van lector Lies Pycke (Lerarenopleiding AP- Hogeschool Antwerpen)

14.00: September 2018: wijsgerige klaskruimels of een filosofisch schoolbanket?

‘Forza Femina’-panelgesprek: Carlijne Ceulemans (KU Leuven/Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen), Griet Galle en Nynke van Uffelen (Hoger Instituut voor Wijsbegeerte, KU Leuven), Katrien Van Iseghem (CANON Cultuurcel). Moderator: Peter Visser (UAntwerpen). 

15.00:An/other World Philosophy Day

Gelegenheidstoespraak door VUC-voorzitter Marc Vervenne met afsluitend de voorstelling van de vernieuwde VEFO-website (tot stand gekomen met steun van de VUC)

15.30: Een hartverwarmend feestglasgedronken met verstand(houding)

Locatie: U bent van harte welkom in Zaal D van de Senaat te 1009 Brussel (ingang via Leuvenseweg 7 – aan de achterzijde van het gebouw). Er zijn geen extra parkeermogelijkheden. Openbaar vervoer is dus zeker aangewezen. Hou rekening met een strikte (vertragende) identiteitskaartcontrole. 

Deelnemen kan enkel door vooraf een mail te sturen naar peter.visser@telenet.be met uw officiële naam. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijkvoor woensdagavond 15.11.17 – 19.00u.  

UNESCO viert elk jaar op de derde donderdag van november de World Philosophy Day. Lees hier meer over UNESCO en filosofieonderwijs